Batterijen & laders

De batterijen van uw heftruck hebben een beperkte levensduur. En dan moet u op zoek naar een nieuwe accu. Een heftruck met een verbrandingsmotor gebruikt startbatterijen – net zoals vrachtwagens en personenwagens. Bij elektrische heftrucks levert de accu alle energie.

Podevyn beschikt over een gamma batterijen die uw heftruck onder stroom zetten. En uw andere magazijntoestellen: elektrische transpalletten, stapelaars, reach trucks, orderpickers, tractoren, noem maar op.

‘Natte’ en gel-batterijen

Elektrisch aangedreven voertuigen werken vaak met (half)tractiebatterijen. Die doen dienst als energiebron én als tegengewicht. Binnen de tractiebatterijen bestaan er zowel ‘natte’ batterijen als gel-batterijen. Een natte batterij bevat vloeistoffen in niet-afgesloten containers. Daarom moeten die accu’s altijd rechtop staan. Een gel-batterij mag u wel 90 graden kantelen. En ze gaan langer mee.

Bent u zelf niet thuis in de verschillende types? Vraag Podevyn dan om advies. We schetsen graag de voor- en nadelen in uw unieke situatie.

Standaardladers en snelladers

U vindt bij ons ook acculaders. Met een gewone lader laadt u een batterij op na de werkdag. U steekt de accu in de lader, en twaalf uur later kan hij er weer tegenaan. Net als uw arbeiders. Snelladers geven uw accu’s dan weer een boost. Na vier tot zes uur laden gaat u al opnieuw aan de slag.

Bent u professional? Contacteer ons voor meer informatie over accu’s en batterijladers of een gratis offerte.

webshop Vraag een offerte aan Vraag een demo aan